Παγκόσμια ιατρική 
και βελονισμός
Τρόπος δράσης 
του βελονισμού
Θεραπευτικές δυνατότητες 
του βελονισμού
Ιατροί - βελονιστές
Τρόπος εφαρμογής 
του βελονισμού
Ο βελονισμός για...
άγχος - φοβίες - αϋπνίες
τα προβλήματα περιόδου
την εμμηνόπαυση
το κάπνισμα

  Ο βελονισμός για άγχος - φοβίες - αϋπνίες  

Στην εποχή μας αυτό που λέμε καθημερινό άγχος καταντάει κάποια στιγμή αθροιζόμενο και συσσωρευμένο πραγματική αρρώστια με διάφορες επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Ο αριθμός των ατόμων που παίρνουν αγχολυτικά-ηρεμιστικά φάρμακα είναι πολύ μεγάλος. Επίσης πολύ μεγάλος είναι ο αριθμός εκείνων που έχουν στην τσέπη για ώρα ανάγκης και για να νιώθουν σιγουριά αυτά τα φάρμακα.

Στο βελονισμό καταφεύγουν πολλοί ασθενείς με έντονο άγχος, φοβίες ή αϋπνίες. Ένα μεγάλο ποσοστό του συνόλου των ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπεία με βελονισμό ανήκουν στις κατηγορίες αυτές. Τα αποτελέσματα της θεραπείας με βελονισμό στις περιπτώσεις αυτές, τις περισσότερες φορές είναι εκπληκτικά. Άτομα που είχαν χάσει την προσωπικότητάς τους και κάθε ενεργητικότητα, αγκιστρωμένα σε υπερβολικό άγχος και βασανιστικές φοβίες, επανέρχονται στο φυσιολογικό ρυθμό ζωής.

Η θεραπεία για το άγχος, τη μελαγχολία, την κατάθλιψη, τις διάφορες φοβίες, μπορεί και πρέπει να γίνεται προληπτικά, δηλαδή με την εμφάνιση των πρώιμων συμπτωμάτων, οπότε είναι περισσότερο αποτελεσματική και ωφέλιμη.

  Αρχική σελίδα